RuokaMartat

Ruokamartat ovat osa mukavaa marttayhteisöämme. Jaamme ajankohtaista ja hyödyllistä ruokatietoa esim. ruokahävikistä ja pidämme ruokakursseja sekä tartutamme ympärillemme innostusta terveelliseen ruokavalioon.  Kasvisten lisäämisestä ruokavalioon hyötyy jokainen, sillä kasvispainotteinen ruokavalio on hyvä valinta omalle ja ympäristön hyvinvoinnille. 

Kasvisruokailijaksi ei tarvitse kokonaan siirtyä, riittää, että joka aterialla on mukana kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Tavoitteena voisi olla esimerkiksi kaksi kasvisruokapäivää viikossa.

Herkulliset ruokakurssimme ovat aina kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan kokkailemaan ja herkuttelemaan!

Vastuulliset ruokavalinnat

Viisailla ruokavalinnoilla voidaan vähentää ruoantuotannon ilmasto- ja rehevöittämisvaikutuksia. Ruoantuotanto ja –kulutus aiheuttavat noin viidenneksen koko hiilijalanjäljestämme. Kasvisten käytön lisääminen sekä lihan kulutuksen ja ruokahävikin vähentäminen pienentävät ruoan ympäristökuormaa. 

Lue lisää kestävistä ruokavalinnoista Marttaliiton sivuilta

Hävikistä herkkua

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta eniten kotitalouksissa. Turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä. Ruokahävikkiä voi välttää kun ruokaa valmistetaan sopiva määrä ja se säilytetään fiksusti. 

Lue lisää hävikin välttämisestä Marttaliiton sivuilta 


Juu juu juureksia ja kaalia kans!

Kurssiemäntämme Paula Holmberg ja Tiina Karhapää valmistelivat kurssia raastamalla kaikki juurekset valmiiksi kurssilaisille.

Juu juu juureksia ja kaalia kans! -ruokakurssillamme  26.10. valmistimme ja söimme yhdessä herkullisen juuresaterian.

Paula Holmberg ja Pirjo Johansson pohtivat reseptiä yhdessä Kristiina Heikelin kanssa.

Benita Bittait valmisti herkullisia Hasselbackan kurpitsoita.

Tammisaaren martat juureskurssilla!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.