RuokaMartat

Ruokamartat ovat osa mukavaa marttayhteisöämme. Jaamme ajankohtaista ja hyödyllistä ruokatietoa esim. ruokahävikistä ja pidämme ruokakursseja sekä tartutamme ympärillemme innostusta terveelliseen ruokavalioon.  Kasvisten lisäämisestä ruokavalioon hyötyy jokainen, sillä kasvispainotteinen ruokavalio on hyvä valinta omalle ja ympäristön hyvinvoinnille. 

Kasvisruokailijaksi ei tarvitse kokonaan siirtyä, riittää, että joka aterialla on mukana kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Tavoitteena voisi olla esimerkiksi kaksi kasvisruokapäivää viikossa.

Herkulliset ruokakurssimme ovat aina kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan kokkailemaan ja herkuttelemaan!

Juu juu juureksia ja kaalia kans!

Kurssiemäntämme Paula Holmberg ja Tiina Karhapää valmistelivat kurssia raastamalla kaikki juurekset valmiiksi kurssilaisille.

Juu juu juureksia ja kaalia kans! -ruokakurssillamme  26.10. valmistimme ja söimme yhdessä herkullisen juuresaterian.

Paula Holmberg ja Pirjo Johansson pohtivat reseptiä yhdessä Kristiina Heikelin kanssa.

Benita Bittait valmisti herkullisia Hasselbackan kurpitsoita.

Tässä tehdään Porkkanakakkua, joka olikin todella hyvää! Ann-Mari Berlin levittää taikinaa, pikku-martta ja Tiina Karhapää avustavat.

Lähde mukaan Omenamarkkinoille Amos Anderssonin Söderlångvikin kartanolle!

Starttaamme pikkubussimme la 24.9. klo 9.00 Tammisaaren matkakeskuksesta ja ajamme Österbyn kautta Salontietä kohti Kemiön saarta. Perillä tutustumme omenamarkkinoihin, syömme yhdessä keittolounasta, tutustumme kartanon museoon & näyttelyihin ja nautimme mukavasta yhdessäolosta.

Retki on kaikille avoin. Mukaan mahtuu 16 hlöä. Osallistumismaksu 20 e, joka sisältää keittolounaan yhdistyksen jäsenille.

Paluumatkalle lähdemme klo 15 ja olemme takaisin Tammisaaressa noin klo 16. Ilmoittaudu Tiinalle ja kerro mistä haluat hypätä bussiin: martat.tammisaari@gmail.com


Suola on kodin monikäyttöinen puhdistusaine

Suolaa voi käyttää uskomattoman moneen kohteeseen puhdistusaineena. Suosin suolan kaltaisia monikäyttöisiä, myrkyttömiä aineita kodinhoidossa. Suola sopii myös ihonhoitoon. Siitä voit lukea täältä. Silloin kun samaa ainetta voi käyttää moneen tarkoitukseen, syntyy vähemmin roskaa. Suola on myös vähemmin haitallinen aine ympäristölle. Merisuola on merien luonnollinen mineraali. Maaperässä liiallinen suola sen sijaan voi aiheuttaa ongelmia. Silloin puhutaankin jo suurista suolamääristä kuten teiden suolauksesta.

Klikkaa linkkiä ja lue lisää mihin kaikkeen voit käyttää suolaa.