Uusi hallitus ryhmäkuvassa

Yhdistyksen uusi hallitus KevätKimppuja-illassa 17.4.23. Vas. hallituksen jäsen Rita Tuomiranta, sihteeri Tiina Karhapää, varapuheenjohtaja Eija Puumalainen, hallituksen jäsen Mari Veistelehto ja puheenjohtaja Ann-Mari Berlin.

Margit Åkerblom ja Torsten Ragnell nertoivat sydäniskurista, jota pääsimme myös kokeilemaan.

Ensiaputaitoja päivittämässä

 Koska ensiapuohjeistus ja määräykset muuttuvat vuosien varrella, on hyvä päivittää ensiaputaitojaankin säännöllisesti. Ensiaputaitojen omaaminen on osa arkipäivän turvallisuutta ja hyödyksi meille kaikille.

Kokoonnuimme 7.3. Hakarinteen koululle verestämään ensiaputaitojamme spr:n Ekenäs-Tenala-toimintaryhmän Margitin ja Torstenin kanssa kahdeksan martan ja martin voimin.

Tutustuimme sydäniskurin toimintaan ja pääsimme itse kokeilemaan kuinka yllättävän lujaa elvytettävän rintakehää pitää painaa. Margit ja Torsten vakuuttivat, ettei sydäniskuria tarvitse pelätä. Laite kyllä neuvoo ihan suomeksi mitä pitää tehdä.

Meillä oli paljon kysymyksiä mm. tajuttoman henkilön auttamisesta, avohaavoista, käärmeenpuremista, hukkuneista, tukehtumisesta, onnettomuuspaikalla käyttäytymisestä ja auton ensiapupakkauksesta.

Saimme vastaukset kaikkiin kysymyksiimme ja paljon hyödyllistä tietoa. Kiitos mukavasta illasta ja kiitos Tiina herkullisesta piiraasta ja tarjoilusta.

Nyt varaudumme taidolla!

Tämän vuoden teemamme on monella tapaa ajankohtainen. Marttojen näkökulmasta varautuminen on ennen kaikkea käytännön taitoja. Niistä syntyy kokemus siitä, että minä osaan ja selviydyn. Meillä martoilla onkin iso rooli turvallisuuden tunteen vahvistajina. Varautuminen ja kotivaraan kuuluva vesi on teemana huhtikuisessa Marttailuviikossa. Sitä ennen vietetään Maailman suurinta marttailtaa 120 vuotta täyttävät Martat-lehden kunniaksi. Ja tehdään vaikka mitä muuta kivaa marttatoimintaa. Oikein hyvää alkavaa toimintavuotta!

Marttailuterveisin,
Reija Salovaara
kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja

Marttojen käsityöteema on materiaalien luova ja kestävä käyttö ja vuoden käsityötekniikka kirjonta. Marttaliiton uusien etäkässäkahviloiden vetäjinä toimivat taitavat kässämartat. Tule mukaan tekemään ja oppimaan yhdessä!

Kevään valtakunnalliset Martta-tapahtumat

Kevään valtakunnallisten tapahtumien ohjeet löydät Yhdistyskanavasta. 

Koulutusta puutarhamartoille

Marttapiirien ja -yhdistysten puutarhamarttojen valtakunnallinen koulutus järjestetään verkkokoulutuksena 18.2. klo 9–14. Koulutuksen teemana on puutarhamartan rooli ja ajankohtaiset asiat, kymmenen vinkkiä kompostointiin ja luonnonlannoitteet puutarhassa. Lisäksi ideoidaan vuoden 2024 toimintaa.

Verkkoluentoja puutarhasta

  • Porkkana, vuoden 2023 vihannes 25.1. klo 18.00–19.30.
  • Tietoa tomaatista 15.3. klo 18.30–20.00.
  • Syötävä metsäpuutarha 26.4. klo 18–19.30.
  • Kuivakäymälästä kasvuvoimaa puutarhaan 23.5. klo 18–19.30. Marttaliitto järjestää luennot yhteistyössä Puutarhaliiton PUUHA-hankeen kanssa. 

Tammisaaren martat juureskurssilla!

Katso video tästä linkistä!⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Ann-Mari Berlin ja Paula Holmberg neuvonpidossa ennen Piirakkaillan alkua ruotsinkielisen yläasteen opetuskeittiöössö 23.3.22.

KässäMartat

Kun käsillä tekeminen on lähellä sydäntäsi, tule mukaan KässäMarttoihin. Opettelemme yhdessä uusia tekniikoita ja verestämme vanhoja. Osallistumme Marttojen valtakunnallisiin Kässäkampanjoihin.

RuokaMartat

Iloiset ruokamarttamme toivottavat sinut tervetulleeksi mukaan ruokakursseille ja leipomaan, sillä yhdessä leipominen on sitä parasta marttailua.

 Marttojen reseptit löydät täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

LuontoMartat

Luonto- ja ympäristömarttamme vievät sinut luonto- ja sieniretkille lähiseudun upeisiin maisemiin. He myös järjestävt kaikille kaupunkilaisille avointa ja ilmaista kierrätysneuvontaa ja -tietoiskuja.

Koko vuosi taas kivaa tekemistä ja mukavaa marttailua!

Seuraa ilmoitteluamme EU-lehden Tapahtumia-palstalla ja tule tutustumaan meihin marttoihin! Kun sinulla on kysyttävää, soita tai lähetä sähköpostia: martat.tammisaari@gmail.com

Seuraa meitä Facebookissa!