Martat toivottivat uuden kaupunginjohtajan tervetulleeksi!

Kävimme Ann-Mari Berlinin kanssa 21.7. toivottamassa uuden kaupunginjohtajamme Petra Themanin tervetulleeksi Raaseporiin. Meillä oli oikein mukava juttuhetki ja olemme iloisia, että saimme tosikivan kaupunginjohtajan. Viemisinä meillä oli mustikkapiirakkaa ja karjalanpiirakoita.

Ann-Mari Berlin ja Paula Holmberg neuvonpidossa ennen Piirakkaillan alkua ruotsinkielisen yläasteen opetuskeittiöössö 23.3.22.

KässäMartat

Kun käsillä tekeminen on lähellä sydäntäsi, tule mukaan KässäMarttoihin. Opettelemme yhdessä uusia tekniikoita ja verestämme vanhoja. Osallistumme Marttojen valtakunnallisiin Kässäkampanjoihin.

RuokaMartat

Iloiset ruokamarttamme toivottavat sinut tervetulleeksi mukaan ruokakursseille ja leipomaan, sillä yhdessä leipominen on sitä parasta marttailua.

Marttojen reseptit löydät täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

LuontoMartat

Luonto- ja ympäristömarttamme vievät sinut luonto- ja sieniretkille lähiseudun upeisiin maisemiin. He myös järjestävt kaikille kaupunkilaisille avointa ja ilmaista kierrätysneuvontaa ja -tietoiskuja.

KässäMartat mukana SPR:n Apupupu-kampanjassa!

Kampanjan tavoitteena on antaa jokaiselle Suomeeen tulevalle ukrainalaiselle lapselle oma Apupupu. Kampanjan ja ohjeen löydät tästä: https://rednet.punainenristi.fi/node/64684

Tule mukaan neulomaan pupuja! Ota kuva valmiista pupustasi ja lähetä Eijalle. Julkaisemme pupukuvat Martan päiväkirjassa kaikkien ihailtavaksi. Kampanja-aika 29.3.-31.5.22, jonka jälkeen toimitamme Apupuput SPR:lle. Toukokuun alussa pidämme Apupupu-kahvilan, jonne olet tervetullut pupuinesi.

Koko vuosi taas kivaa tekemistä ja mukavaa marttailua!

Tarkat tiedot tapahtumista lja ilmoittautumisohjeet löydät Toimintakalenterista.

Maaliskuussa

leivomme 23.3. klo 15 yhdessä Karjalanpiirakoita ja pidämme vuosikokouksen.

Huhtikuussa

leivontatalkoot 8.4. ja Pääsiäistori 9.4., Martta-arpajaiset Ukrainan hyväksi. KässäMartat neulovat Apupupuja SPR:n kampanjaan.

Toukokuussa

lähdemme ma 23.5. klo 18 kasvikirppikselle Inge-Maj Jousmaan ihanaan puutarhaan.

Kesäkuussa

la 18.6. klo 12 koko perheen luontoretki Rörsbyn metsiin.

Heinäkuussa

vietämme  Martanpäivää 26.7. klo 18-20 kaikille avoimella, ohjatulla puistojumpalla ja skoolaamme piknikillä Skepparträdgårdin puistossa.

Elokuussa

vietämme Marttojen sieniviikkoa ja sienipäivää ja lähdemme koko perheen Sieniretkelle Fiskarsin Marttojen kanssa.

Syyskuussa

lähdemme sadonkorjuujuhlaan Söderlångvikin kartanolla Kemiön saaressa..

Lokakuussa

Marttojen ja Rosk´n Rollin kaikille avoin kierrätystapahtuma kirjastossa: Osaatko kierrättää tekstiilejä?

Marraskuussa

vietämme 10.11. Jouluista Marttailtaa ja yhdistyksen 10-vuotissynttäreitä.

Joulukuussa

leivontatalkoot, Wanhan Ajan Joulumarkkinat ja Martta-arpajaiset Raatihuoneen torilla.

Seuraa ilmoitteluamme EU-lehden Tapahtumia-palstalla ja tule tutustumaan meihin marttoihin! Kun sinulla on kysyttävää, soita tai lähetä sähköpostia: martat.tammisaari@gmail.com

Suola on kodin monikäyttöinen puhdistusaine

Suolaa voi käyttää uskomattoman moneen kohteeseen puhdistusaineena. Suosin suolan kaltaisia monikäyttöisiä, myrkyttömiä aineita kodinhoidossa. Suola sopii myös ihonhoitoon. Siitä voit lukea täältä. Silloin kun samaa ainetta voi käyttää moneen tarkoitukseen, syntyy vähemmin roskaa. Suola on myös vähemmin haitallinen aine ympäristölle. Merisuola on merien luonnollinen mineraali. Maaperässä liiallinen suola sen sijaan voi aiheuttaa ongelmia. Silloin puhutaankin jo suurista suolamääristä kuten teiden suolauksesta.

Klikkaa linkkiä ja lue lisää mihin kaikkeen voit käyttää suolaa.

Seuraa meitä Facebookissa!