Tammisaaren Martat ry

Tammisaaren Martat on vuonna 2011 perustettu aktiivisesti ja vireästi toimiva Marttayhdistys. Yhdistyksemme  ydintehtäviä ovat kotitalousneuvonta ja järjestötoiminta.

Jäsenillemme ja usein myös kaikille raaseporilaisille tarkoitetun avoimen ja ilmaisen neuvonnan tavoitteena on perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja arjen hallinta.

Haluamme auttaa ihmisiä elämään itselleen hyvää arkea tarjoamalla syrjäytymistä estävän sosiaalisen turvaverkon ja kaikille avoimen yhdistyksen, johon kuulua. Toiminnassamme korostamme yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

Marttana saat oppimisen ja onnistumisen iloa sekä uusia ystäviä. Tutustu toimintaamme ja tule mukaan marttailemaan!

Yhdistyksen hallitus ja sen toiminta

Toimivan yhdistyksen hallitus on ryhmä, jossa on hyvä ilmapiiri, ja jonka jäsenillä on mukava toimia yhdessä kohti yhteisiä tavoitteita. Yhdistyksen hallituksen ja jäsenistön moninaista osaamista kannattaa hyödyntää marttailtojen, tapahtumien ja eri toimintojen toteuttajina. Näin kukaan ei koe tekevänsä kaikkea yksin ja usein myös toiminnasta tulee monipuolisempaa. Yhdistyksen kokoukset voi järjestää yhdessä fyysisesti tavaten, etä- tai hybridikokouksena tai vaikka sähköpostitse. Lue lisää yhdistyksen hallituksen toiminnasta täältä: https://www.martat.fi/yhdistyskanava/yhdistyksen-hallinto/yhdistyksen-hallitus-ja-sen-toiminta/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Yhdistyksen hallitus ryhmäkuvassa

Yhdistyksemme hallityksessa on neljä jäsentä ja puheenjohtaja. Noudatamme yhden kokouksen sääntöä ja pidämme vuosikokouksen joka vuosi maaliskuun loppuun mennessä. Jokaisessa vuosikokouk-sessa puolet hallituksen jäsenistä on erovuorossa, mutta heidät voidaan valita heti uudelleen. Yhdistyksen uusi, vuosikokouksessa 20.3.23 valittu hallitus KevätKimppuja-illassa 17.4.23. Vas. hallituksen jäsen Rita Tuomiranta, sihteeri Tiina Karhapää, varapuheenjohtaja Eija Puumalainen, hallituksen jäsen Mari Veistelehto ja puheenjohtaja Ann-Mari Berlin.

Hallitusmartat koolla Marin luona

Hallituksen jäsen Mari Veistelehto kutsui meidät pitämään vuoden ensimmäistä hallituspalaveria kauniiseen kotiinsa 12.1.2024. Kuvassa vas. Mari Veistelehto, Ann-Mari Berlin ja Rita Tuomiranta nautiskelemassa upeasta tarjoilusta. Kiitos Mari emännöinistä!

Seuraavaan hallituspalaveriin kokoonnumme Eijan luo 1.2. klo 18 maistelemaan kokouksen lomassa smoothieita ja marmeladeja.

Tsemppaaja-stipendit

Tammisaaren Martat -yhdistys jakaa vuosittain Martta-arpajaisten tuotosta kolme 50 e arvoista Tsemppaaja-stipendiä kolmelle opettajien valitsemalle Hakarinteen koulun oppilaalle, jotka ovat lukuvuoden aikana tsempanneeet äidinkielessä, kädentaisoissa tai kotitaloudessa. Stipendejä ei jaeta parhaille oppilaille, vaan niille, jotka ovat tsempanneet ja onnistuneet. Vuonna 2023 Marttojen Tsempaaja-stipendin saivat Veronika Martusova 2.lk, Kiana Lahtinen 6.lk ja Jessica Jalonen 7.lk.

Ann-Mari Berlin ja Paula Holmberg neuvonpidossa ennen Piirakkaillan alkua ruotsinkielisen yläasteen opetuskeittiöössö 23.3.22.

KässäMartat

Kun käsillä tekeminen on lähellä sydäntäsi, tule mukaan KässäMarttoihin. Opettelemme yhdessä uusia tekniikoita ja verestämme vanhoja. Osallistumme Marttojen valtakunnallisiin Kässäkampanjoihin.

RuokaMartat

Iloiset ruokamarttamme toivottavat sinut tervetulleeksi mukaan ruokakursseille ja leipomaan, sillä yhdessä leipominen on sitä parasta marttailua.

Marttojen reseptit löydät täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

LuontoMartat

Luonto- ja ympäristömarttamme vievät sinut luonto- ja sieniretkille lähiseudun upeisiin maisemiin. He myös järjestävt kaikille kaupunkilaisille avointa ja ilmaista kierrätysneuvontaa ja -tietoiskuja.

Koko vuosi taas kivaa tekemistä ja mukavaa marttailua!

Seuraa ilmoitteluamme EU-lehden Tapahtumia-palstalla ja tule tutustumaan meihin marttoihin! Kun sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia sihteeerillemme Tiinalle:  martat.tammisaari@gmail.com

Seuraa meitä Facebookissa!