Leivotaan Pääsiäistorille!


Tänä vuonna menemme Pääsiäistorille 23.3. , mutta emme järjestä leivontatalkoita, vaan jokainen voi leipoa kotonaan täältä netistä löytyvillä resepteillä, joista voit valita mieleisesi.

Ilmoittaudu Tiinalle  martat.tammisaari@gmail.com  ja kerro mitä aiot leipoa ja sovi leipomustesi tuonnista torille.

Juttele leivonnaisten pakkaamisesta Eijan kanssa. Saat apua ja neuvoja. eija.puumalainen@gmail.com .


Appelsiinikakku

200 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
50 g appelsiinihilloa, jossa appelsiininkuoripaloja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl puristettua appelsiinimehua

1.   Voitele ja jauhota rengasvuoka.

2.   Vaahdota rasva ja sokeri.

3.   Lisää munat yksitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten.

4.   Lisää joukkoon appelsiinihillo.

5.   Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita vaahtoon yhdessä appelsiininkuoren ja appelsiinimehun kanssa.

6.   Kaada taikina vuokaan.

7.   Paista 175 °C:ssa noin tunti.

Sitruunakakku

250g voita + 2 dl sokeria vatkataan

3 munaa

4,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunan kuori ja mehu

0,5-1 dl kermaa

175° C n. 50 min. uunin alatasolla.

Mustikkapiirakka

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

300 g  mustikoita + 1 dl sokeria

Hiero voi/margariini sokerin kanssa vaahdoksi.

Lisää kananmuna ja leivinjauhe hyvin vatkaten.

Lisää jauhot ja levitä 2/3 taikinasta pyöreän piirakkavuoan pohjalle.

Laita vuoka noin 10 minuutiksi 225-asteiseen uuniin.

Lisää mustikat ja sirottele loppu taikinasta piirakan pinnalle.

Paista noin 15-20 minuuttia.

Tarjoile vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.

Rapeat kaurakakut

50 g voita

2 dl ISOJA kaurahiutaleita

1,5 dl sokeria

1 muna

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sulata voi, lisää kaurahiutaleet lämpimään rasvaan ja sekoita loput aineet joukkoon. Paista 200° noin 10 minuuttia.

Ihana rahkapiirakka

POHJA

150 g voita

2 dl  sokeria

1 dl vispikermaa

2 munaa

4 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhoa

2 tl vaniljasokeria

PÄÄLLYS

400 g rahkaa

2 dl sokeria

2 munaa

1 dl kermaa

yhden sitruunan kuori sekä vähän mehua

2dl rusinoita

vaniljasokeria

Pohjan aineet vatkataan hyvin kuohkeaksi, huoneenlämpöisillä tuotteilla.

Päällyksen aineet vatkataan kuohkeaksi. Tämä ohje on tarkoitettu pellilliseen piirakkaa ja siitä tulee 4 tai 6 pienempää aluvuoallista.

Uuni kuumennetaan 175 astetta. Noin 30 minuuttia. 


Yhden kulhon mustikkapiirakka

 Tämän piirakan voi tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana, eikä tekemiseen tarvita kuin yksi kulho.

3 dl (Semperin Fin Mixiä )tai vehnäjauhoa

(1 tl psylliumia)

1 dl sokeria

1,5 dl leivinjauhetta

1,5 dl sulatettua voita (L)

2 kpl kananmunaa

1 dl maustamatonta juguttia (L)

1 tl sitruunankuorta

Täyte

3–4 dl mustikoita tai muita marjoja tai raparperiä

1 tl perunajauhoa

1 kpl kananmunaa

2 dl maustamatonta jugurttia (L)

0,5 dl sokeria

Sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu voi, jugurtti ja munat. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja nosta vähän myös reunoille.

Sekoita mustikoihin perunajauho ja kaada ne piirakan pohjaan. Sekoita kananmuna, sokeri ja jugurtti ja kaada seos mustikoiden päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 astetta (kiertoilma 175) 30 minuuttia.

Sitruunatahna

2 isoa sitruunaa

2 dl sokeria

25 g voita

3 munaa

Pese sitruunat, raasta keltainen kuori ja purista mehu. Kuumenna kattilassa sitruunankuorta, -mehua ja sokeria, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Anna jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne huoneenlämpöiseen seokseen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos selvästi paksuuntuu. Anna jäähtyä ja purkita. Säilytä jääkaapissa.