Askarteluohjeita ja hyödyllisiä linkkejä

Kaikki martat ovat tervetulleita Kässä ja AskarteluMarttojen kokouksiin!

Neuleniksejä löydät täältä.

Ötökkähotelli houkuttelee pölyt-täjiä puutarhaasi. Sen ei tarvitse olla 5 tähden hotelli, vaan voit tehdä hotellin vaikka kukka-ruukusta.

Ötökkähotellin ohje

Tässä kotivinkin ohje, jota mukailemalla osaat rakentaan pölyttäjille hotellin omaan puutarhaasi.

http://www.kotivinkki.fi/puutarha/hyonteishotelli

Tässä ihana-lehden ohje vale-ampparipesään. Ampiaisiksi pesä pinnalle riittävät mustalla langalla kiinnitetyt keltaiset langanpätkät.

Valepesän ohje 

Pesän sisälle ei välttämättä tarvita stryroxpalloa, palloksi rutistettu sanomalehtipaperi käy aivan yhtä hyvin.

https://gallery.mailchimp.com/112ad4a7ef26376bd21044f27/files/76d68c53-1c9f-4eb3-930f-758462307219/ampiaispesa.pdf

Teemme puutarhakahvilassa 8.6. etana-ansoja maitopurkeista. Ota mukaan muutama tyhjä, huuhdottu, korkillinen maito- tai mehutölkki.

Etana-ansa maitotölkistä

Tässä linkki ohjeeseen.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/tuunattu-maitopurkki-toimii-etana-ansana-1.185299

Tunnelmallinen paperiruusuista tehty valokranssi on yllättävän helppo- ja nopeatekoinen. Onnistut varmasti.

Ihanaa Jouluaskartelua!

Näin teet nopeasti ja helposti kauniin valokranssin itsellesi tai lahjaksi

Jos olet tulossa askartelemaan Hakarinteelle 16.11., tee ohjeesta valmiiksi vaiheet 1-4. Näin saamme kranssit valmiiksi jo samana iltana. Otan koululle mukaan kuumaliima-pistooleita ja ohutta rautalankaa, joten niitä sinun ei tarvitse hankkia.

Huom! Vuoden 2016kransseja varten kannattaa led-valosarjat ostaa heti viikolla 42., jolloin kaupan joulu alkaa. 

Tarvitset: 200 kpleen pakkauksen valkoisia suodatinpusseja kokoa 102, styroxisen kranssipohjan, 20-osaisen led-valosarjan, mukin tai lasin, kuumaliimapistoolin ja -liimaa, sakset, lyijykynän, nitojan ja niittejä.
1. Jaa suodatinpussit kolmen pussin pinoihin ja piirrä lyijykynällä ympyrä keskelle pussipinoa. Nido pussit yhteen keskeltä ympyrää.
2. Leikkaa ympyrät irti pussipinosta.
3. Nosta päällimmäinen paperikerros ja taittele se tiukasti ruusun sisimmiksi terälehdiksi.
4. Jatka paperikerrosten nostelua ja taittelua, kunnes ruusu on valmis. 25 cm:n kranssiin tarvitset noin 50 ruusua.
5. Leikkaa ouesta rautalangasta n. 2 cm pituisia pätkiä ja taivuta ne "hengettömiksi", joilla kiinnität led-valosarjan kranssipohjaan. Jos valosarjasi toimii pattereilla, kiinnitä patterikotelo rautalangalla kranssin taakse siten, että voit vaihtaa patterit. Lisää rautalangasta vielä ripustuskoukku. Tässä vaiheessa voit sitoa kranssipohjaan paperinarulenkkejä, joiden päät jäävät näkyviin ruusujen välistä.
6. Kiinnitä ruusut kranssipohjaan kuumaliimalla. Aloita uloimmasta ruusukerroksesta, kiinnitä sitten sisin kerros ja lopuksi päälle tulevat ruusut.
Sytytä valo kranssiin ja ihaile tyytyväisenä kättesi töitä.

Ihanaa Jouluaskartelua

Huhuu! Helmikuu on iloinen pöllöilykuu!

Kässä-ja AskarteluMartat huovuttavat pieniä pöllöjä ma 13.2. klo 15 Hakarinteen koulun kässäluokassa. Katso video linkistä ja tule huovuttamaan Eva-Liisan opastuksella. Olemme hankkineet kaikki tarvittavat materiaalit, joiden käytöstä perimme pienen tarvikemaksun. Voit huovuttaa itsellesi vaikkapa pöllö-avaimenperän tai -rintaneulan. Tule mukaan pöllöilemään ja ota mukaan omat sakset ja essu.

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee_itse/askartelu/huovuta_hellyttava_pikku_pollo

Ruusuja kannattaa tehdä etukäteen . Yhdestä .200 kpleen suodatinpussipakkauksesta tulee 50 ruusua
Kun haluat tehdä valopallon, kiinnitä valosarja kuumaliimalla ja kiedo ja kiinnitä se pallon ympäri tasaisesti. 12 cm palloon riittää 10 valon sarja.
Kiinnitä ruusut tasaisesti ympäri pallon.
Voit tehdä tervatonttujen lakit punaisesta, vihreästä tai harmaasta 1,5 mm huovasta.
Tässä kaikki materiaalit, jotka tarvitset tonttuihin.

Ihanaa Jouluaskartelua!

Tervantuoksuinen saunatonttu on kiva lahja ja tuliainen

ja helppo askarrella.

Kevätkaudella 2017 haluaisin oppia...

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Kuvan pipo ja kauluri on neulottu M&K Mohair-langasta kaksinkertaisena.

Ihanat pipo ja kauluri joulumyyjäisiin ja pukinkonttiin!

Pipo Luo kaksinkertaisesta mohairlangasta 88 silmukkaa nr 3 pyöröpuikolle. Neulo oikeaa ja aloita kavennukset, kun pipon korkeus on 14 cm: joka 10. s oikein, 2 oikein yhteen koko kerros. Vaihda sukkapuikkoihin ja toista kavennuksia joka 5. krs 4 kertaa. Neulo 3 krs ja kavenna koko kerroksella 3 o, 2 o yhteen. Muotoile pipoa vähentämällä välikerroksia ja silmukoita kavennusten välissä kunnes puikoilla on 8s. Päätä pipo tai neulo siihen pieni "antenni".

Kauluri Luo kaksinkertaisesta mohairlangasta 112 s nr 3 pyöröpuikolle ja neulo, kunnes kaulurin korkeus on 7 cm. Kavenna joka 10. s kaksi oikein yhteen. Kun työn korkeus on 14 cm, kavenna taas joka 10. kaksi oikein yhteen. Neulo lopuilla silmukailla putkea, kunnes lanka loppuu. Voit halutessasi tehdä resoria putken alkuun ja loppuun.

Langat Tilaamme KässäMartoillle Lankamaailmasta mohairlankaa joulumyyjäisille neulottaviin pipoihin ja kaulureihin. Samalla kuljetusmaksulla voit tilata itsellesi lankoja. Käy katsomassa värit lankamaailma.com -sivulta ja laita sähköpostia Eijalle.

Neulo mohair-pipoja Joulumyyjäisiin!

Ihana idea! Tätä kokeilen tänään KässäKahvilassa! Olen kutonut paljon lappuja, joten voimme tehdä pupuja vaikka seuraavassa Marttaillassa 11.3. tai seuraavassa KässäKahvilassa 26.3.

1. Pilko sisal-narusta 20 kpl 34 cm pituisia pätkiä, 1 kpl 50 cm pätkä ja 1 kpl 35 cm pätkä sekä tervanarusta 2 kpl 34 cm:n pätkää.
2. Taita 34 cm pituisten pätkien nippu keskeltä kahtia ja sido keskeltä 50 cm pätkällä. Älä vielä solmi ripustusnarua.
3. Pujota nenähelmi 35 cm pätkään ja sido nippu solmimalla taakse. Pisaralla kuumaliimaa saat solmusta pitävän. Avaa narukierteet tontun parraksi mattoneulalla tai sukkapuikolla.
4. Leikkaa huovasta tontun lakki ja sovita se sopivaksi.
5. Neulaa lakki takasaumastaan ja jätä pieni lieve ja kiinnitä se kuumaliimalla. Jätä aivan huippuun pieni aukko ja pujota ripustusnarut ison neulan avulla aukosta ja solmi ne lenkiksi. Sulje aukko huovanvärisellä ompelulangalla muutamalla pistolla ja kiinnitä samalla kulkunen tontun lakkiin.

Ihanaa Jouluaskartelua

Kokeile tätä kotona!

Picking up heel flap stitches 1/2

www.youtube.com

Opi uusi helppo tapa poimia kantalapun silmukat!

Preciosan puuhelmet on valmistettu eurooppalaisesta pyökistä, joka on PEFC/FSC-merkittyä, eli raaka-aine on kestävän kehityksen mukaista. Preciosan puuhelmet on värjätty ja lakattu eurooppalaisilla turvallisilla tuotteilla, ja valmistajalla on näille puuhelmille tuoteturvallisuutta koskeva SFS-EN 71-3 –sertifikaatti.

http://www.helmikauppa.com/puuhelmet-c-57.html